Nieuwsbrief Maart

Beste leden,

Deze nieuwsbrief komen diverse interessante onderwerpen aan bod.

Ben jij benieuwd hoe jij als Black Eagles lid met korting naar een Heroes cross-border wedstrijd kunt? Of wil je weten hoe het staat met de beloofde “WelkomTerugDag”. Weet jij nog niet wat de club heeft opgehaald bij de Grote Club Actie? Lees dan zeker verder.

Ben jij competitie spelend lid vanaf 14 en tot 24 jaar, dan vragen wij extra aandacht voor het artikel dat gaat over het spelregelbewijs! Zeker lezen dus.

Tot ziens in de Hazelaar!

Het Bestuur

 ———————————————————————————————-

 Spelregelbewijs: Voorkom dat je vanaf seizoen 2022-2023 geen competitie meer mag spelen!

Zoals eerder gecommuniceerd moeten, vanaf seizoen 2022-2023, alle competitie spelende leden vanaf 14 jaar (en onder de 24 jaar) in het bezit zijn van een spelregelbewijs. Hiermee wordt de volgende stap gezet naar een veiliger en positiever sportklimaat.

Wedstrijdspelende leden die 13 jaar worden, zullen op hun verjaardag een mail ontvangen met daarin de informatie om een account aan te maken in FlowSparks.

Nieuwe leden van de vereniging ontvangen bij inschrijving in Sportlink Club een mail van FlowSparks.

Voor meer informatie over het spelregelbewijs en een handleiding over FlowSparks verwijzen wij je naar de website van Basketball Nederland: https://www.basketball.nl/competities/spelregels.

Hier worden ook de spelregels in gemakkelijke taal uitgelegd.

We hebben gemerkt dat niet iedereen die een mail van Flowsparks gehad zou moeten hebben, deze ook gekregen heeft. Dan kan je op https://login.flowsparks.com/ kiezen voor wachtwoord vergeten en dan geef je het mailadres op waar je bij The Black Eagles mee bekend bent in Sportlink. Vervolgens zal je dan een mail krijgen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Een andere optie om je aan te melden vind je ook op deze website.

Het kost slechts enkele uurtjes van je tijd, maar het gaat je helpen om nog meer uit onze mooie basketbalsport te halen!

Succes!

———————————————————————————————

Verenigingsinzet: oproep aan leden om mee te denken!

In de vorige Nieuwsbrief hebben wij een oproep gedaan aan de (ouders van) leden om mee te denken over het onderwerp verenigingsinzet. Daar zijn slechts 2 aanmeldingen voor gekomen. Zeker aan ouders van onze jonge leden willen wij vragen om zich aan te melden. Waar ging dit ook weer over?

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 29 November heeft het bestuur het probleem aangekaart dat onze club al heel lang te weinig vrijwilligers heeft om het bestuur, commissies en kader te bemensen. Hierdoor is de druk op het huidige vrijwilligerskorps al heel lang veel te hoog.

Het vragen van (ouders van) leden en oproepen via de nieuwbrief leveren helaas te weinig response op. Het bestuur realiseert zich, dat als op deze voet wordt doorgegaan, het probleem niet opgelost zal worden. Gevolg zou kunnen zijn dat vrijwilligers gaan afhaken, omdat de druk te groot wordt en dat willen we natuurlijk niet.

Het bestuur heeft hier over nagedacht. Uitgangspunt voor het bestuur is dat een lid contributie betaalt om te kunnen spelen en trainen. Daar hoort ook het zo nu en dan tafelen of fluiten bij. Maar het lidmaatschap van een vereniging is meer dan alleen trainen en spelen. De leden van een vereniging zorgen er ook voor, dat een vereniging kan bestaan en dat alle taken die niet direct met spelen en trainen te maken hebben ook worden uitgevoerd. Vele handen maken licht werk, dus als iedereen hierin zijn of haar steentje bijdraagt, dan kunnen we nog lang genieten van onze sport en de gezelligheid van de club, zonder dat de vrijwilligers te veel belast worden.

Wat ziet het bestuur als oplossing? De verenigingstaken die nog niet uitgevoerd worden, worden verdeeld over de teams. Een team krijgt daardoor een aantal taken te vervullen die zij als team gaan uitvoeren. Uiteraard moet er rekening worden gehouden met de taken die een team al vervuld, dat spreekt voor zich.

Over hoe we de verenigingsinzet per team zouden kunnen organiseren willen wij graag in gesprek gaan met een aantal leden die hierover willen meedenken. Kunnen we op jou rekenen? Stuur dan een mailtje naar het bestuurssecretariaat.

Alvast bedankt!

——————————————————————————————— 

Opbrengst Grote Clubactie

De opbrengst dit jaar was €1.700. Een mooi bedrag waar we veel van kunnen doen.

Een speciaal dankjewel gaat uit naar Dre Thewessen. Al 11 jaar weet hij van de Grote Club Actie een succes te maken. Dre heeft aangegeven het stokje te willen overdragen aan een nieuwe coördinator Grote Club Actie.

Wij zijn dus op zoek naar iemand die dit zou willen doen. Vooral leuk voor ouders van onze jonge leden om dit, eventueel samen, op te pakken. Meld je aan door het sturen van een mailtje aan het bestuurssecretariaat.

———————————————————————————————–

WelkomTerugDag

We hebben het afgelopen jaar al een aantal keer een datum geprikt en steeds weer moesten we de datum uitstellen vanwege corona(maatregelen). De evenementencommissie is nu aan het kijken of we een dag kunnen plannen aan het eind van het seizoen. Zodra de datum bekend is zullen wij deze dag in de nieuwsbrief en via social media melden.

De evenementencommissie heeft gevraagd of er mensen zijn die zouden willen helpen met de voorbereiding hiervan. Ook dit is voor leden en ouders van onze jonge leden een mooie kans om de vereniging goed te leren kennen én te zorgen voor een topdag! Meld je aan door het sturen van een mailtje aan het bestuurssecretariaat.

———————————————————————————————-

Heroes Den Bosch

De bekerfinale

Zondag 20 maart om 15:00 uur speelt Heroes de NBB Basketball Cup finale in MartiniPlaza Groningen tegen aartsrivaal Donar.

Jij kunt hier bij zijn! Tickets kunnen besteld worden via deze link.

Mocht je willen reizen met de Heroes Fanbus (€15 p.p), dan kan dat via deze Link.

 Cross-border wedstrijden: Kortingscode voor leden The Black Eagles

Zoals je misschien wel weet speelt Heroes de komende tijd wedstrijden tegen sterke Belgische tegenstanders. Er staan tien absolute topwedstrijden tegen de bovenste vijf ploegen van België op het programma in de Cross-border Phase van de BNXT League en vijf van deze wedstrijden worden gespeeld in Maaspoort Den Bosch. Spektakel gegarandeerd. Er is goed nieuws voor alle leden van The Black Eagles.

Zoals bekend krijgen leden van Convenantclubs korting op tickets van Heroes Den Bosch. Waar tickets voor de Cross-border Phase normaliter €17,50 kosten voor volwassenen vanaf 15 jaar en €10,- voor kinderen van 5 t/m 14 jaar, zijn de prijzen voor leden van Convenantclubs €8,75 (volwassenen) en €5,- (kinderen). Voor leden van onze club is de kortingscode die jullie kunnen gebruiken in de ticketshop: BlackEagles.