De competititie gaat weer van start

Beste Leden,

Afgelopen dinsdagavond zijn we wéér een stapje dichtbij “normaal” gekomen.
Er mag weer in competitieverband basketball gespeeld worden en toeschouwers zijn weer welkom. Geweldig nieuws voor iedereen, speler, liefhebber en toeschouwer!

En …… we zijn er nog niet. Er zijn nog steeds maatregelen die we in acht moeten nemen.
Daarnaast kunnen teams niet op volle sterkte spelen, omdat spelers ziek zijn. Of kunnen zaaltaken niet uitgevoerd worden om dezelfde reden. Toch gaan we er alles aan doen om wedstrijden door te laten gaan. Dat betekent dat teams elkaar zullen moeten helpen door zaaltaken over te nemen of mee te spelen met een ander team.

Daarom: “Help elkaar om basketball mogelijk te maken.”

Om de besmettingscijfers zo laag mogelijk te houden, zijn er een aantal maatregelen van kracht om sport te kunnen beoefenen, maar ook voor het bezoeken van een wedstrijd en de kantine.
In deze nieuwbrief lees je welke maatregelen wij allemaal nog steeds in acht moeten nemen. En ja, de laatste loodjes wegen inderdaad het zwaarst. Maar het is toch echt een stuk lichter als deze loodjes samen oppakken.

Het bestuur.

 

Voorwaarden sport: trainen en competitie
Om in groepsverband binnensport te beoefenen is een coronatoegangsbewijs vereist voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit geldt dus ook voor het spelen van wedstrijden in competitieverband. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je basketbalt. Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen ná 22.00 uur plaatsvinden.
De (benoemde) trainer/coaches controleren de QR codes van hun eigen spelers en die van de tegenstanders die 18+ zijn. Hiervoor moet de app “Scanner voor CoronaCheck” van het RIVM worden gedownload op de telefoon. Als leden geen telefoon hebben, dan overleggen zij het Corona Toegangsbewijs op papier.

Voorwaarden toeschouwers
Toeschouwers zijn ook weer welkom op de tribunes. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen bij het bezoeken van een amateursportwedstrijd en vanaf 13 jaar bij een topsportwedstrijd, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes verlaten.
Wij beraden ons nog hoe wij als vereniging hier vorm en inhoud aan kunnen geven. De Gemeente legt de verantwoordelijkheid volledig bij de verenigingen neer. Toch denken we een oplossing te hebben gevonden, maar hierover is nog overleg met de Gemeente. Wordt vervolgd.

Voorwaarden gebruik kantine
Ook de kantine mag weer in gebruik worden genomen. Ook hiervoor geldt dat er een coronatoegangsbewijs getoond moet worden vanaf 18 jaar bij entree, 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, dan mag het mondkapje af. De kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten.

Uitzonderingen coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde krachten als vrijwilligers (coaches, scheidsrechters, juryleden) geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie.

Tot slot
Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voel je jezelf niet lekker, ben je verkouden of heb je een grote kans dat je mogelijk corona hebt, neem dan je verantwoordelijkheid en blijf thuis. De kans is de komende tijd immers groot dat steeds meer mensen het virus gaan oplopen, zo zeggen degenen die het zouden moeten weten.
Overweeg als team om af te spreken voor het trainen een zelftest te doen.
We gaan geen politieagent spelen, dus als er problemen dreigen te ontstaan, dan laten we het aan de speler en het team om de juiste, passende beslissing te nemen. We gaan ervan uit dat iedereen verantwoordelijkheid neemt.