Verslag clubdag namens de evenementencommissie

Verslag van de Clubdag van Basketbalclub “Black Eagles” in Rosmalen

Op 10 juni 2023 vond de Clubdag van basketbalclub “Black Eagles” plaats in de Hazelaar. Het was een bruisende dag vol sportieve activiteiten en gezelligheid. Ondanks de hitte waren zowel spelers als toeschouwers enthousiast aanwezig.
Met maar liefst 27 teams die onderling wedstrijden hielden, was het een drukke dag vol spannende basketbalwedstrijden. De spelers zetten hun beste beentje voor en toonden hun basketbaltalent op het veld. Het plezier en de sportieve competitie waren duidelijk te zien.
Uiteindelijk waren er 39 wedstrijden gespeeld is er ruim 1700 keer gescoord en is team Zwart uiteindelijk de winnaar geworden. In het bijzonder kan aangegeven worden dat de dames van MU55 onverslagen waren tegen voornamelijk iets jongere teams, Ook het Gteam, M22-1, M16-1, X12-2 en X10-2 waren onverslagen.
Een bijzonder hoogtepunt van de dag was de demonstratiewedstrijd van de rolstoelbasketballers, de Rollers. Met hun indrukwekkende vaardigheden en doorzettingsvermogen inspireerden ze het publiek. Het was geweldig om te zien hoe ze ondanks hun beperkingen het basketbalveld beheersten en de passie voor de sport uitstraalden. Ook toeschouwers mochten een poging wagen om het op te nemen in de wedstrijd door plaats te nemen in een rolstoel, meerdere deelnemers konden zo ervaren hoe zwaar het was. Hoogtepunt hier was de aanwezigheid van Kees Akerboom junior die naast 30 minuten lang rollen ook de ‘Grote Black Eagles Rollers trofee’ uitreikte voor het meest gewaardeerde lid van de Rollers in het afgelopen seizoen, deze eer ging naar John de Wit.
Na de Rollers werd het centercourt nog even gebruikt voor de dunkwedstrijd.
Op het lage bord was er een grote strijd gaande onder 6 deelnemers waarvan sommige door het publiek opgezweept moesten worden om een daadwerkelijk geslaagde dunk te maken. Mooi moment was ook dat Tessel (de enige vrouwelijke deelneemster) op het einde in haar laatste poging de dunk kon volbrengen, en een mooie ook. Bij het hoge bord ging om 3 mannen die de hele dag al actief waren geweest op het veld met driepunters en strakke passes. Hier bleek uiteindelijk Tim de grootste te zijn met een geweldige dunk over een vrijwilliger op een stoel heen.
Naast het basketbal waren er ook andere leuke activiteiten voor jong en oud. Een van de favorieten was de stormbaan, waar jonge (en sommige oudere) deelnemers hun behendigheid en doorzettingsvermogen konden testen. De lachende gezichten en het enthousiasme toonden aan dat dit een populair onderdeel van de dag was.
Voor degenen die herinneringen wilden vastleggen, was er een photobooth aanwezig. Mensen konden met attributen en accessoires grappige foto’s maken, wat zorgde voor veel plezier en mooie herinneringen aan deze speciale dag.
Om de hongerige magen tevreden te stellen, was er een popcornmachine waar heerlijke verse popcorn werd bereid. De geur van popcorn vulde de lucht en de smaak zorgde voor een lekkere traktatie tussen de wedstrijden door.
Na een intensieve dag vol activiteiten was het tijd om de Clubdag af te sluiten met een gezellige barbecue. Onder het genot van heerlijk eten konden spelers, coaches, ouders en supporters ontspannen en napraten over de spannende wedstrijden en leuke ervaringen van de dag. Heerlijk in het zonnetje!
De voorzitter sprak nog de aanwezige nog toe met een speech waarin hij iedereen bedankte voor het mogelijk maken van het mooie seizoen en het familiegevoel welke de boventoon voert bij de Black Eagles. In het bijzonder werden Jenneke en Eva (niet aanwezig) naar voren geroepen om gehuldigd te worden als vrijwilligers van het jaar. Ook de kampioen-teams van dit jaar werden uiteraard nog eens gehuldigd.
Al met al was de Clubdag van basketbalclub “Black Eagles” een groot succes. Het was een dag vol sportiviteit, plezier en saamhorigheid die nog lang in de herinnering zal blijven hangen.