Vacature: Voorzitter Black Eagles

Voorzitter (M/V) gevraagd

Per volgende ALV wil ik als Voorzitter stoppen. Ik heb het vele jaren met veel plezier gedaan, echter er is een tijd van komen en gaan. Terug kijken en vooruit kijken dat doen we nog wel, nu wil ik graag aandacht voor de vacature. We zouden graag in contact komen met kandidaat-voorzitters. Hieronder vindt je de profielschets, een antwoord op een aantal vragen en de procedure.

Profielschets:

·         Is een teamplayer

  • Kan delegeren, maar wil ook zelf zaken aanpakken

·         Heeft visie

·         Draagt de visie van de vereniging uit, kan anderen inspireren

·         Beschikt over goede communicatieve vaardigheden

·         Heeft het vermogen om mensen en partijen te verbinden

·         Is besluitvaardig en kan overtuigen

·         Is representatief

·         Beschikt over inlevingsvermogen

·         Is integer

·         Heeft bij voorkeur bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring

·         In bezit van VOG of bereid deze aan te vragen.

·         Pré: · Heeft een basketball-hart en/of een Black Eagles hart.

De functie van voorzitter is op basis van vrijwilligheid, net als alle andere vrijwilligers. Hier staat geen vergoeding tegenover. Behalve dan de waardering van alle leden van The Black Eagles.

Vragen

 

De eerste vraag is altijd, wat is de taak ?

Wel deze staat benoemd in het huishoudelijk regelement nl:

De voorzitter

  • vertegenwoordigt de vereniging – samen met de vice-voorzitter – in geschrifte naar buiten;

 

  • leidt alle dagelijkse en algemene besprekingen en neemt de verantwoordelijkheid voor de besluitvorming (bestuurs- en algemene ledenvergaderingen);

 

  • heeft correctiebevoegdheden in zaken die om een onmiddellijke oplossing vragen;

 

  • toetst – samen met de vice-voorzitter, secretaris en penningmeester – beslissingen aan reglementen en statuten;

 

  • Is overall aansturend en coördinerend gericht naar externe partijen (m.n. NBB / sportalliantie, overheid etc.).

De tweede vraag is, hoeveel tijd ben ik er mee kwijt ?

We vergaderen 1 x per maand, en 1 x per jaar is er natuurlijk de ALV. Je inzet hangt veel af van wat je als Voorzitter wilt bereiken. Natuurlijk heb je de reguliere zaken, ik noem dat op de winkel passen, deze kosten ongeveer 1 tot 2 uur per week als je het spreidt over het jaar. De inzet is  heel wisselend. Er zijn weken dat er niets gebeurt en dan moet je soms aan de bak. Daarnaast kun je een PLUS zetten op een aantal zaken. Wellicht vindt je nu al dat er zaken op de club beter kunnen, jij als Voorzitter kunt daar dan prima de regie op pakken en met het bestuur daar een invulling aan geven.  Juist dat maakt het leuk en dat heeft mij altijd veel voldoening gegeven en is het ook heel leerzaam.

De derde vraag, ik heb geen bestuurlijke ervaring, kan ik het wel ?

Deze twijfel had ik ook en mijn bestuurlijke ervaring was beperkt, gelukkig doe je besturen niet alleen en heb je een team waarmee je samen de koers bepaald en beslissingen neemt. De club helpt je, ikzelf zal beschikbaar blijven als sparringpartner en ook binnen de NBB en de Gemeenten zijn er cursussen voor bestuurders.

Procedure:

Kandidaten kunnen zich melden via mijn persoon 0652436090 of via ldlaat1@gmail.com. Als je wilt verkennen of het iets is voor je en er een gesprek over wilt hebben dan kan dat. Bel gerust.

Alle kandidaten worden gevraagd kort hun motivatie op schrift te zetten en wat hun ambitie is voor de club, naast een verkort CV ( relevant voor de functie) . Het bestuur weegt de kandidaten of zij voldoen aan de profielschets. Het bestuur zal de kandidaat hierover adviseren, echter men is vrij het advies naast zich neer te leggen en zich kandidaat te stellen. ps Er zijn ook andere bestuursfuncties beschikbaar.

Op de ALV worden de kandidaten voorgesteld en besluit de ALV wie de nieuwe Voorzitter is. Ook als er maar één kandidaat is zal op de ALV over zijn voordracht worden gestemd.

 

We horen graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Luc de Laat

Voorzitter The Black Eagles.