Update Basketball app + uitleg tablet

Er komt een belangrijke update voor de Basketball app aan!

In de loop van volgende week zal versie 5 voor de Basketball app gelanceerd worden. Dit is een belangrijke en grote update!

Het is belangrijk altijd de laatste versie van de app te gebruiken, maar voor deze update is dat verplicht. Zorg er de volgende week voor dat er op tijd wordt gekeken of er nog een update is voor de Basketball app en installeer deze altijd als deze beschikbaar is. Dit kan worden bekeken via: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dexels.sportlinked.nbb.

Maakt uw vereniging gebruik van de koppeling met het Anatec scorebord. Update dan ook de Anatec app. Dit kan worden bekeken via: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.anatec.anatecsportlinkAK30I

Wij verzoeken alle verenigingen/secretariaat, gebruikers, leden, supporters de update uit te voeren!

Met de introductie van versie 5 is het API level dat Sportlink gebruikt verandert van API level 14+ (Android 4.0, 4.0.1, 4.0.2, ICE_CREAM_SANDWICH) naar 19+ (Android 4.4, Kit Kat).

Gebruikers moeten dus een apparaat gebruiken dat minimaal Android 4.4 bevat.

Voor de volledigheid. Dit zijn de data waarop deze versies zijn uitgekomen:

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) – 19 oktober 2011

Android 4.1 (Jelly Bean) – 27 juni 2012

Android 4.2 (Jelly Bean) – 29 oktober 2012

Android 4.3 (Jelly Bean) – 24 juli 2013

Android 4.4 (KitKat) – 31 oktober 2013

Voor de ontwikkeling van de app wil Sportlink graag gebruik maken van nieuwe technieken. Daarom moeten ze soms overstappen naar een nieuw API level.

We begrijpen dat er ook gebruikers zijn met oude toestellen. Sportlink ondersteunt dus nog steeds erg oude apparaten (veel ouder dan wat wordt geadviseerd door bijvoorbeeld Apple en Google). Het is sowieso aan te raden dat verenigingen hun tablet na enige tijd (jaren) gaan vernieuwen, omdat de performance van deze apparaten niet voldoende meer zal zijn.

Zie ook:

https://www.androidplanet.nl/android-versies/

https://gs.statcounter.com/android-version-market-share/mobile-tablet/worldwide

 

Versie 5 bevat naast nieuwe functionaliteit ook veel wijzigingen aan de motor van de app om een stabiele app voor de toekomst te kunnen garanderen. Naast alle wijzigingen onder de motorkap zijn er ook een paar belangrijke wijzigingen die gebruikers wel zullen gaan merken:

  • Data groeperen/sorteren; elk item (in programma en uitslagen) heeft een eigen datum. We tonen geen van … t/m … meer. Indien er meerdere items op 1 dag zijn tonen we de header (met datum) maar 1x.
  • Sticky header Android; Bij het scrollen in het programma blijft de header met de datum in beeld staan tot de volgende header wordt bereikt. In het voorbeeld hieronder scrollt de header met 15 juli dus mee naar beneden tot de header met 25 juli wordt bereikt.

Wisselen van tablet tijdens een wedstrijd

N.a.v. blijvende vragen aangaande het opnieuw openen van het DWF. Het volgende:

 

Je hebt bij het opnieuw openen van het DWF 2 keuzes.

– gegevens die bekend zijn

– eerder ingevulde gegevens

Hieronder uitleg over waarom deze functie bestaat en welke optie je het beste kunt kiezen.

Het digitaal wedstrijd formulier  (DWF) moet je beschouwen als een kladblaadje, die op de tablet bestaat. Alle informatie die je invoert tijdens de wedstrijd wordt in dit kladblaadje opgeslagen. Hierdoor is het niet perse nodig tijdens de wedstrijd een internet verbinding te hebben.

Uitzondering hierop is het “live volgen”. Hiervoor is uiteraard wel een internet verbinding nodig.

Om gegevens naar de servers van Sportlink te sturen heb je wel een internet verbinding nodig. Je kunt het versturen van informatie naar de servers van Sportlink forceren. Dit kan onder andere door:

– in het DWF een stap terug te gaan (dan komt de vraag of je de gegevens wilt opslaan)

– of te kiezen voor “naar vastleggen” bij periode en in de laatste stap van het DWF alle informatie in te vullen en op de knop onderin het scherm klikken. Ook dan zullen alle data naar Sportlink verstuurd worden.

Waarom is dan de optie “Reeds ingevulde gegevens laden?” nodig:

Met deze optie kan je kiezen of je de data van het kladblaadje of de data op de server van Sportlink wilt ophalen. Je hebt bij het opnieuw openen van het DWF 2 keuzes.

– gegevens die bekend zijn (informatie op de server van Sportlink)

– eerder ingevulde gegevens (informatie in het kladblaadje)

Bij de vraag “reeds ingevulde gegevens laden” kiezen voor de optie “gegevens die bekend zijn” zal er toe leiden dat de gegevens die op de server bekend zijn worden opgehaald. Dit is handig als je tijdens de wedstrijd van tablet moet wisselen (vanwege lege accu of problemen met de tablet). Stel: je hebt de eerste periode van de wedstrijd al vastgelegd, maar de accu is bijna leeg. Dan kun je het DWF verlaten (via backtoets) en deze opslaan. Je kunt dan op de tweede tablet de wedstrijd openen (met hetzelfde account) en “gegevens die bekend zijn” ophalen. Dan kan je met een tweede tablet verder gaan met het invoeren van de gegevens van de tweede periode op deze manier de wedstrijd verder afmaken.

Bij de vraag “reeds ingevulde gegevens laden” kiezen voor de optie “eerder ingevulde gegevens” zal er voor zorgen dat het kladblaadje opnieuw geopend wordt. Deze optie kan je gebruiken als je per ongeluk tijdens de wedstrijd de app hebt afgesloten of deze er uit zichzelf mee is gestopt (dit mag uiteraard niet voorkomen, maar kan wel gebeuren). Dan zal hij de gegevens die bekend zijn op de tablet opnieuw openen en kan je verder waar je gebleven was.

 

Met vriendelijke groet,

NEDERLANDSE BASKETBALL BOND