Heren 1 verslaat in de Arcus nummer 2 Wyba

Wyba, Het team van Micheal Schuurs is het seizoen goed gestart. Ze delen de tweede plaats samen met River Trotters. Beide teams speelden vorige week tegen elkaar en daar ging de winst naar de thuisploeg River Trotters.
Black Eagles – dat een moeilijke seizoens start beleeft en tegen mindere tegenstanders vaak onder eigen niveau presteert – speelt juist tegen zwaardere tegenstanders hun beste spel. Ook zaterdag avond was het weer zo’n avond dat je vanaf het begin bij de les moest zijn. Alles wat in het teken stond qua voorbereiding op deze wedstrijd was alles dan behalve goed te noemen.
Vanaf het moment dat de scheidsrechter de bal opgooide leek in ieder geval alle energie en focus terug te zijn bij de Rosmalense selectie. Een run van 0-7 / 2-10 / naar stand eerste kwart 13-25 en de toon was gezet. Het tweede kwart ging eigenlijk hetzelfde als het eerste kwart; de felle verdediging van BE zorgde voor veel onrust bij Wyba, diverse steals werden er gepakt waarbij er een mooie voorsprong bij rust op het scorebord stond 26-42. Betreft score bord complimenten aan Wyba / Arcus accommodatie er zijn maar weinig clubs die een volwaardig scorebord hebben waarbij alles zichtbaar is.
Na rust denderden de Rosmalense formatie door. Waar er normaal een kleine terugval is ging het nu wel uitstekend, het verschil liep zelfs op naar 27 punten 33-60 . Vanaf dat moment was het Wyba die nog even alles op alles gaf en binnen enkele minuten Black Eagles van het scoren af hield. Een time out was nodig aan BE zijde om het spel weer op orde te krijgen 45-68
Het laatste kwart speelde Wyba een ander spel fysiek, hard en op de grens. Met geforceerde 3 punters en 1 op 1 acties snoepten ze wat af van de achterstand. Wyba kwam 7 minuten voor tijd nog op 19 punten achterstand; een time out aan de kant van BE zorgde weer even voor rust. Het laatste kwart was alles behalve mooi te noemen. Black Eagles kreeg in het laatste kwart veel fouten toegewezen. Maar liefst 14 stuks; hierdoor kon Wyba vanaf de vrije worp lijn nog makkelijke scores maken. Black Eagles boekte een mooie en zakelijke overwinning. EINDSTAND 62-82
Zaterdag 23 novemberspeelt Black eagles tegen WBB Giants om 15.30 in de Hazelaar
62-82