Heren 1 verliest bekerduel

Heren 1 verliest beker duel tegen Promo team Uitsmijters 71-81

Black Eagles had oud tegenstander van de final four van 2018-19 weer geloot, alleen nu in de eerste ronde van de Beker.
Uitsmijters versterkte zich met een aantal spelers om de komende jaren in de Promo te blijven, waar juist bij BE vele ervaren spelers zagen stoppen of vertrekken. BE bestaat uit jonge spelersgroep die zomers veel te vinden zijn op het Maaspoort veldje naast de thuisbasis van Heroes den Bosch. De spelersgroep is fanatiek en is leergierig elke week maken ze stappen zo ook in deze wedstrijd. Een sterke tegenstander liet de spelers groep van BE zich niet afschrikken.
Vanaf het begin legde de spelverdelers druk op de opbouwende mensen van Uitsmijters. Hierdoor bereikte de spelverdelers moeilijk de grote mannen van Uitsmijters. BE varieerde hun aanvallen en zorgde dat ze door vechtlust verrassend met de rust een gelijke stand op het score bord aan tikte. Na rust startte de thuisploeg sterk en wist een kleine voorsprong te pakken. Helaas was de arbitrage niet consequent genoeg om dezelfde overtreding aan beide kanten de bestraffen en kreeg de thuisploeg het zwaar. BE raakte in foutenlast waarbij Uitsmijters vanaf de vrije worp lijn in de wedstrijd bleef. Of scheidsrechters nu meer begrip hebben voor hoger geklasseerde teams en meer toelaten was de vraag van vele. Een scheidsrechter moet de wedstrijd leiden ipv de BAAS willen zijn. ( wijze worden van een kenner) Het thuispubliek stimuleerde de Rosmalense formatie waarbij de spelers nog eens alles op alles gaven, maar helaas duurde de wedstrijd 2 minuten te lang om verder te gaan in de beker. Maar ja met 17 calls tegen en 2 voor ga je het vierde kwart nooit winnen.
9 november speelt Black Eagles Heren 1 om 15.45 thuis tegen BC Gaasperdam Warriors. Wij hopen jullie weer te zien om ons te steunen
Team heren 1 Black Eagles