Heren 1 komt met de schrik vrij

Black eagles komt met schrik vrij 81-72

Wat een makkelijk middagje in de Hazelaar had moeten worden, werd verstoord door de heren van Gaasperdam, Warriors genaamd. Nummer laatst van de competitie en de laatste twee wedstrijden scorend niet hoger kwamen dan 47 punten. Zij moesten voor Black Eagles een easy win worden. Alles behalve dat! De start was perfect een 8 – 0 run, het leek inderdaad een makkelijk middagje te worden. Er sloop al tegen het einde van het eerste kwart een beetje gemakzucht in de ploeg waarbij de defensie te wensen over liet.
De volgende 10 minuten veranderde er niet veel, inmiddels hadden alle spelers hun minuten gemaakt maar de juiste combinatie konden de beide coaches niet vinden . Gaasperdam speelde vrij en echt als team en zorgde voor een voorsprong met de rust. Verrassend NEE , zeker verdiend gezien het spel waarmee ze BE te kijk zette. Rust 38-40.
Na rust was het voor de Black Eagles spelers weer zoeken naar elkaar. Soms
waren spelers te sociaal om de bal niet zelf af te maken maar weer aan een andere speler te gunnen. De schoten van buiten de driepunter lijn die normaal zo makkelijk gaan vielen ook niet dus het bleef puzzelen. Met een achterstand van 7 punten ging dan eindelijk het knopje om en werd er een run gemaakt van 16-6 waarbij de eerste voorsprong op het scorebord kwam.
Door de kleine rotatie en het in fouten last rakende Warriors liep de thuisploeg in de laatste minuten uit naar een 7 punten voorsprong. Deze werd nog eventjes hersteld  naar 5 door het uitvallen van het bekende tablet. Dit was in het voordeel van Warriors, hierdoor konden ze nog even op adem komen . Black Eagles had namelijk net het tempo te pakken waar ze zo lang naar op zoek waren. De laatste minuten kwam de thuisploeg dan niet meer in gevaar. Spannend? Ja! Mooi? Nee, maar de punten zijn gelukkig in Rosmalen gebleven.
Toeschouwers hartelijk bedankt voor jullie steun, Team heren 1