Clinic Heroes Basketbal Academy 26 februari Hazelaar

Schot staat centraal bij clinic op 26 februari in Rosmalen

Jonge talenten kijken de kunst af bij scherpschutters Heroes Den Bosch

Punten scoren is in het basketbal een heuse voorwaarde om wedstrijden te kunnen winnen. En hoe gemakkelijker dat jou en je teamgenoten afgaat, hoe groter de kans dat jouw ploeg dat heel vaak gaat doen!

De Heroes Basketball Academy Den Bosch speelt hierop in met de clinic die ze traditiegetrouw in de dagen na carnaval organiseert. Dit keer op woensdag 26 februari in sporthal Hazelaar in Rosmalen. Met, als speciale attractie, de  medewerking van enkele scherpschutters van Heroes’ topteam!

Alle facetten van ‘het schot’ komen tijdens deze leerzame clinic aan bod. De voorbereiding erop: het voetenwerk, het kiezen van de positie en het screen waarmee een teamgenoot ruimte schept voor de schutter om met de meeste kans op succes de bal richting de basket te sturen.

Maar ook de schotbeweging zelf komt natuurlijk aan bod: het vangen van de bal en de controle erover. En, heel essentieel: het versturen van de bal richting de basket. Het afdrukken en de specifieke rol van de handen en vingers daarbij. En het afwikkelen van de feitelijke schotbeweging. Dus hoe veredelde varianten op de thema’s smijten en mikken op het basketbalveld worden tot verfijnd, trefzeker schieten!

Alle niveaus

En dit wordt op 26 februari onderwezen op alle mogelijke niveaus. Aan jongens en meisjes die aan het begin staan van een mooie basketballoopbaan. Maar ook aan hen die de kunst van het schieten al heel behoorlijk beheersen. Maar door een verfijning van de schotbeweging de bal met nog meer kans op succes richting de basket gaan versturen. Kortom: alle niveaus komen volop aan bod. Daarvoor zorgen de trainers van de Bossche basketbalacademy en de spelers van Heroes’ topteam wel voor!

Zoals te doen gebruikelijk zorgt de organisatie ervoor dat het de deelnemers op deze basketbaldag aan niets ontbreekt. Op het veld staan de trainers daar zoals gezegd voor garant. En daarnaast is er ook oog voor ‘de inwendige mens’. De deelnemers genieten een gezonde lunch en het energiepeil wordt verder op peil gehouden met de nodige frisdrank, snacks en fruit.

Deelname aan deze schotclinic staat open voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar, van alle mogelijke spelniveaus. Wil je erbij zijn? Wacht dan niet te lang met inschrijven. De kosten van deze uitdagende, sfeervolle dag basketbal bedragen €25,00. Deelnemers aan de Skills Practise van de Heroes Basketball Academy Den Bosch krijgen €5,00 korting.

 

Foto-onderschrift: een foto met historische waarde. Jeroen van Vugt, de inrichter van de shootingclinic op 26 februari en als coach momenteel actief voor zowel Heroes Den Bosch als haar opleidingsinstituut, probeert enkele seizoenen geleden als speler van BS Weert tevergeefs een schot van schutter pur sang Kees Akerboom jr te blokken.                         Foto: Robert Verboom